Pagina's

vrijdag 18 september 2015

Toch een tweede auto gekocht

Toch een tweede auto gekocht


Na veel gepuzzel met onze uren die wij werken en de thuis situatie hebben we toch besloten om een tweede kleine auto te kopen, het is een Peugeot 107 geworden.
Deze auto is in gebruik de meest voordelige.

Ik had liever geen tweede auto gehad maar de combinatie werk, zorg voor de kinderen en externe werkbezoeken, flexibiliteit en de mogelijkheid om in een auto kinderen mee te nemen hebben we er toch voor gekozen.
Onze bestaande auto is een duurdere auto in verbruik ik verwacht ook dat deze meer stil komt te staan, daar kunnen we nog op besparen.

Wees niet bezorgt ik doe mijn Quest zeker niet weg is veel te leuk om mee te fietsen.

Velomobiel groet,

John

6 opmerkingen:

 1. Beste John

  Daar krijg je spijt van de Peugeot 108 (veel reparaties).
  Een Toyota Yaris is een veel betere optie.

  Groeten Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John,

  Dat is uiteraard jullie beslissing, niemand anders kan jullie situatie beter beoordelen dan jezelf!
  Leuk klein ding, en inderdaad zuinig in gebruik. Of Wim hierboven gelijk heeft zal de tijd leren, ik weet het niet, in principe zijn de 108, de Citroen C1 en de Toyota Aygo dezelfde auto's, er staat enkel een ander logo op.
  Ik wens je veel onbezorgde kilometers toe met je nieuwe vervoermiddel, en zoals je al aangeeft blijf je lekker fietsen als je de mogelijkheid hebt!d

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi John en Adri,

  Peugeot 108, Citro├źn C1 of Toyota Aygo, allemaal goede auto's, slechte auto's worden tegenwoordig niet meer gemaakt. Kijkend naar het verleden dat leggen de Fransozen het misschien af tegen de Japanner, maar bij zulke jonge auto's is het nu nog te vroeg om nu al te roepen dat reparaties bij de Fransoos duurder zijn of frequenter voorkomen.
  Zelf heb ik bijna heel mijn autorijdende verleden Frans gereden, maar sinds kort verplaats ik mij in een Honda Civic Hybrid. Ik kan over betrouwbaarheid nog geen zinnig woord zeggen, maar er ging bij 115.000 kilometer wel onder garantie een € 2.000,= dure hybride-accu in. Verder ben ik meer dan tevreden met de overstap naar Japans, zeker nu ik per liter benzine ruim 20 kilometer ver kom in plaats van 12 kilometer.
  Overigens was het op Texel grappig om te zien dat van de 10 deelnemers aan het Velomobiel-NK 3 deelnemers (semi-)elektrisch naar de wedstrijd kwamen. Wim Schermer met de Quest op het dak van zijn Tesla, Jos Neefjes met zijn Quest op het dak van een Toyota Auris hybrid, en ondergetekende met de Quest op het dak van de Honda Civic Hybrid. Trend???
  In ieder geval John, om een lang verhaal kort te maken: Veel plezier met de nieuwe vierwieler!

  Sportieve groet,

  Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben onlangs ook een tweede auto erbij gekocht omdat mijn vrouw ook werkt, hier heeft ze de auto voor nodig waardoor ik als huisman thuis kom te zitten zonder auto. Dit wilde we voorkomen en hebben ook een auto erbij aangeschaft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet ervan! Mijn vrouw en ik hebben ook twee auto's aangezien zij de auto nodig heeft voor werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het idee is leuk 1 auto maar het werkt gewoon niet met kinderen en een vrouw die ook werkt.
   Voorheen werkte het wel omdat zij met het openbaar vervoer naar haar werk ging en de dagen dat zij thuis was ging ik met de fiets en in de winter had ik als alternatief een collega die dicht bij woont.

   Verwijderen